Kuinre stunt in Vledder, het wint met 0-1 van BEW 27-11-2015

22 november de dag dat Kuinre naar Vledder moest voor een wedstrijd tegen BEW.

Een ploeg waar 2 of 3 seizoenen geleden nog een verliespartij en een gelijkspel tegen werd behaald.

Opstelling:

Hans Bouma; Rick Boerstra, Jan Aris Goed, Jan Bouma, Franck de Vries; Patrick Versluis, Klaas Snijder, Sander Pit, Jan Mulder; Arnold Koole, Johannes Kroes

Wissels: Mark Jonkers,Ruud van der Hengel, Chris van der Vegt

Van tevoren een gat van 11 punten tussen de beide ploegen.

Het betere spel en voetbal kwam van de gastheren, maar Kuinre stelde daar een boel werklust en de juiste instelling tegenover.

De score van Arnold rand 16 meter in de 20e minuut een droge knal in de verre hoek na winst in sprintduel verdediger. Klaas zorgde in het duel voor balbezit en opende met inzicht.
    Johannes Kroes legde hun opbouw deels lam door uitstekend hun rechter verdediger Gerrit Huigen vast te zetten. Arnold sleurde zeker in het 2e deel van de wedstrijd en werd matchwinnaar. Op het middenveld een prima evenwicht en controle bij Jan Mulder, Sander Pit, Klaas Snijder en Patrick Versluis.
    BEW startte met een offensief voornamelijk via hun rechtsachter Huigen een mee voetballende verdediger. Rick Boerstra verdedigde op hun topscorer de 2 meter lange Ramon Wink, een balkunstenaar. Rick beet zich vast en werd door de scheidsrechter uitgeroepen als de mann off the match! De twee blokken van 5 op eigen helft om de overwinning veilig te stellen liep prima met keeper Hans Bouma in de controle. Jan Aris Goed en Jan Bouma controleerden velen aanvallen, Rick Boerstra en Franck de Vries beten zich vast in hun tegenstanders. Ook Ruud van der Hengel en Mark Jonkers knokten zich leeg om de 3 punten mee te nemen.
    Maar het was vooral de scherpte bij BEW, die ontbrak richting de 16 meter. Komt bij dat we zeer scherp op de 2e bal waren en in de 1:1 . Rick Boerstra kreeg jammerlijk de rode kaart in de 84e minuut. Een sliding met twee benen dus gevaarlijk spel. Ook Arnold en Patrick kregen geel voorgeschoteld van de prima fluitende scheids. Maar het geeft wel aan dat er veel heel veel inzet was.

Wat een mooie overwinning een grote PLUIM…aan het collectief. Wat een complimenten van hun trainer, bestuur en publiek. Fijne mensen met kijk op het spelletje, ondanks dat BEW het spel dicteerde.
    Ook weer publiek uit Kuinre toppie en Richard Versluis als grensrechter / leider zijn serie als leider, levert al 5 punten op. Maar een tijdje leider blijven Richard.

Poeh wat een ontlading na afloop Chris van der Vegt stookte het feestgedruis op, de gezelligheid was groots. TROTS verlieten we het sportpark met de complimenten van heel BEW. Kuinre dankt hun sportiviteit en hartelijkheid toppie BEW. Zo voetballend gaat de ploeg uit Vledder nog veel punten pakken. EN Kuinre komt steeds beter in het systeem, en uitvoering taken in balbezit en balbezit tegenstander. Nog 3 wedstrijden voor de winterstop zondag 29 november Willemsoord thuis. Gaan de mannen trainer Joop 3 vette punten op zijn verjaardag geven. Het zou een mooi cadeau zijn.

Voor het radio-verslag: http://luister527.nl/sport/article/15863294/interviews-muziek-en-sport-zondag-22-november-2015/

Sportgroeten van Klaas Snijder.