B1 kampioen 16-05-2016

Zaterdag 14 mei.

Kuinre B1 moet zijn laatste wedstrijd spelen en niet zomaar 1, het gaat om het kampioenschap in de 3e klasse.

Na 2 gelijke spelen en 5 winstpartijen moet er vandaag minimaal gelijkgespeeld worden om kampioen te worden.

Met veel supporters richting St Jansklooster, want VHK is vandaag de tegenstander.

De thuiswedstrijd werd gewonnen met 2-0 maar was zeker niet gemakkelijk.

Voor de wedstrijd probeer je de jeugd wat gerust te stellen, maar toch waren er veel strakke gezichten.

Over de wedstrijd zelf kunnen we eigenlijk kort zijn, er werd bar slecht gespeeld.

Er zat veel spanning in het team en hun spel en de rust werd bereikt met een 1-0 achterstand.

Kort na rust de gelijkmaker, het geloof kwam weer wat terug.

Maar als dan de 2-1 binnenvalt, zie je de twijfel toeslaan en als de scheidsrechter affluit en de stand is 3-1 dan ga je er van uit dat het kampioenschap in duigen valt.

Maar goed, onze directe concurrent voor de titel bleek eerder die dag ook verloren te hebben waardoor onze uitslag niet belangrijk meer was.

Natuurlijk wil je alles winnen, maar soms spelen er andere dingen mee en lukt het ook een keer niet.

Het geeft wel een dubbel gevoel om een wedstrijd te verliezen en toch kampioen te worden.

Na de wedstrijd in de auto en terug richting de Kuunder waar we met de hele groep op de kar het dorp door gegaan zijn.

Na de rondrit geŽindigd in cafe Het Plein om een lekker patatje te eten en wat te drinken.

Dat het een bijzonder jaar is geweest voor deze groep is een understatement.

Ze begonnen vorig najaar in een combinatie team met jeugd van voetbalclub Tonego.

Deze samenwerking viel halverwege het najaar in duigen waardoor er dus geen wedstrijden meer te voetballen waren.

De 7 jongens van Kuinre moesten in het voorjaar weer voetballen was de insteek van de jeugdcommissie en er werd gezocht naar een oplossing voor dit probleem.

Als er dan 4 meiden van Tonego uit het combinatie team bereid zijn om de overstap te maken naar vv Kuinre komt er weer een elftal in zicht.

Tijdens de trainingen van het B team trainden de oudste C jeugd ook al mee, en met hen werd besproken dat ze indien nodig wel in wilden vallen bij wedstrijden.

Ook Jan en Sander die nog bij de B's mogen voetballen maar al bij het 1e meedoen konden we om versterking vragen.

Zo kom je op een bijzonder elftal van 20 jongens en meiden die het fantastisch met elkaar hebben opgelost dit voorjaar.

Samen met de jeugd, Gerardus Bos en Walter Postma heb ik een bijzonder voetbaljaar doorgemaakt.

Volgend jaar is er een andere indeling wat teams betreft maar we zullen de meiden zeker blijven volgen en dit jaar blijft zeker nog lang in mijn geheugen hangen.

Sportieve groeten

Tonny Uitbeijerse