Wedstrijdverslag De Blesse 1 - Kuinre 1 (2-1) 19-09-2016

Wedstrijdverslag V.V. De Blesse – V.V. Kuinre (18-09-2016)

Een prachtige zondagmiddag op sportpark De Berk leek voor Kuinre een mooie gelegenheid om te zorgen voor een stunt. Wel was bekend dat de mannen uit de Kuunder dan als collectief enorm hard zullen moeten werken.

De Opstelling:

Hans Bouma – Rick Boerstra; Klaas Snijder; Mark Jonkers; Franck de Vries – Jan Mulder; Jan Bouma; Sander Pit; Patrick Versluis – Johannes Kroes; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Arnold Koole; Bonne Sikma; Rick Mulder

Afwezig: Richard Versluis, Robert Jan Bouma, Jan Aris Goed, Richard Groenestege en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt in de 1-4-4-2 formatie die vorige week al tot succes heeft geleid.

De Blesse was zoals verwacht de bovenliggende partij. Kuinre kon er af en toe gevaarlijk uitkomen en dat leidde uiteindelijk tot een mogelijkheid voor Mart Hendriksen, een voorzet vanaf de rechterkant kwam voor de goal en Mart nam hem in 1x op de slof. De timing was net niet goed waardoor er geen kracht achter de bal zat. Ook aan de andere kant waren er meerdere mogelijkheden maar door geweldig keeperswerk van Hans Bouma bleven treffers in de eerste helft uit.

In de tweede helft was het speelbeeld hetzelfde, De Blesse had het initiatief en Kuinre loerde op de counter. In de 50e minuut ging het echter mis voor de Kuinre. Een corner van de Blesse werd goed binnengekopt door hun fysiek sterke spits. Nu moest Kuinre komen met een antwoord en die kwam ook al heel snel. Jan Mulder sneed een vrije trap van ongeveer 40 meter goed aan waardoor Jan Bouma deze bal heel beheerst kon binnenkoppen. Dit betekende dus dat de Blesse weer aan de boek moest op zoek naar een doelpunt. Lange tijd leek een doelpunt er niet in te zitten door het geweldige keeperswerk van Hans Bouma, aan Kuinre kant absoluut de Man of the Match en vanuit Kuunders perspectief de beste man op het veld. Maar uiteindelijk kwam de goal dan toch. De spits van de Blesse kon de bal controleren en schoot hard en laag op doel. De bal leek een prooi voor Hans maar de bal werd onderweg van richting verandert. De stand was nu 2-1 met nog 10 minuten op de klok. Met man en macht vocht Kuinre nog voor de 2-2 maar een vuist kon Kuinre in het slotoffensief niet maken.

Met dit 2-1 verlies krijgt Kuinre niet waar het voor was gekomen. Met een mogelijk gelijkspel had Kuinre hun handen dicht mogen knijpen door het goede verdedigende werk. Gezien de wedstrijd zit er zeker potentie in voor de rest van het seizoen. Volgende week hopen op meer geluk tegen Balkbrug, evenals de Blesse een kandidaat voor de titel. Gerardus Bos bedankt voor het vlaggen, V.V. De Blesse bedankt voor de goede ontvangst en natuurlijk de supporters die zijn meegereisd vanuit de Kuunder, Bedankt!