Wedstrijdverslag V.V. Kuinre – S.C. Balkbrug (25-09-2016) 26-09-2016

Een mooie middag op een droog veld zal vandaag voor Kuinre mogelijkheden geven om punten te kunnen pakken tegen S.C. Balkbrug.

De Opstelling:

Hans Bouma – Rick Boerstra; Klaas Snijder; Mark Jonkers; Franck de Vries – Jan Mulder; Jan Bouma; Sander Pit; Patrick Versluis – Johannes Kroes; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Arnold Koole; Bonne Sikma; Rick Mulder

Afwezig: Richard Versluis, Robert Jan Bouma, Jan Aris Goed, Richard Groenestege en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt in de bekende 1-4-4-2 formatie.

S.C. Balkbrug wordt dit jaar gezien als één van de kandidaten om het kampioenschap binnen te halen. Vorig jaar zijn ze gedegradeerd vanuit de 4e klasse en zullen er dit jaar alles aan doen om weer terug te keren naar de 4e klasse. In het begin van de wedstrijd was er niet veel van te merken. Zowel Kuinre als Balkbrug speelden erg zwak. Kuinre kon dan ook zonder al teveel moeite meekomen met het spel van Balkbrug dat wel een aantal speldenprikjes had uitgedeeld. Een beetje tegen de verhouding in kwam Kuinre zelfs op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door een verdediger van Balkbrug waardoor Johannes Kroes alleen op de keeper af kon. Door de bal beheerst in de korte hoek te schuiven maakte Johannes zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een stunt leek dus in de maak voor de mannen uit Kuinre. Balkbrug zat het eerste half uur totaal niet in de wedstrijd. Een corner bracht hier verandering in, een hele scherpe aangesneden corner belande zomaar in het doel, dit betekende dus de goedkope 1-1 met de rust in zicht. Kuinre was het helemaal kwijt naar dit doelpunt. De organisatie was totaal weg en zo kon Balkbrug heel eenvoudig voor de rust nog 2 doelpunten maken met dus een 1-3 ruststand.

In de tweede helft was het spelbeeld net veel anders, Balkbrug was de bovenliggende partij en Kuinre probeerde het beste ervan te maken. Halverwege de tweede helft komt Balkbrug op een 1-4 voorsprong, de grensrechter vlagt voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt toch goed. In de laatste minuten van de wedstrijd was de weerbaarheid van Kuinre totaal gebroken waardoor Balkbrug nog een score kon neerzetten van 1-7.

Een wedstrijd met mogelijkheden naar de 1-0 voorsprong, als Kuinre de goede lijn van de laatste weken had kunnen doortrekken was er vandaag een grote mogelijkheid geweest om een voor Kuinre gezien goed resultaat te boeken. Door het niet collectief met elkaar voetballen is de score een grote telleurstelling. Hopende dat dit een incident is en dat volgende week alle neuzen weer de goede kant op staan en dat er tegen DVSV gestreden wordt voor een goed resultaat. Alle meegereisde supporters van Balkbrug bedankt voor het steunen van jullie club en de goede sfeer die jullie met zich meebrengen. Andere Woudsma bedankt voor het vlaggen en natuurlijk de supporters van Kuinre bedankt voor het steunen van onze mannen.