Wedstrijdverslag D.V.S.V. – V.V. Kuinre (02-10-2016) 05-10-2016

Een regenachtige middag in Darp tegen D.V.S.V. biedt voor Kuinre kansen om punten te pakken. Vooraf wordt verwacht dat D.V.S.V. ongeveer gelijkwaardig zal zijn.

De Opstelling:

Hans Bouma – Rick Boerstra; Klaas Snijder; Mark Jonkers; Rick Mulder – Franck de Vries; Jan Bouma; Jan Mulder – Sander Pit; Arnold Koole; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Jan Aris Goed; Bonne Sikma; René Timmerman

Afwezig: Richard Versluis, Robert Jan Bouma, Patrick Versluis, Johannes Kroes, Richard Groenestege en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt voor het eerst dit seizoen in de 1-4-3-3 formatie.

Zoals eerder vermeldt zal dit een wedstrijd zijn tussen twee redelijk gelijkwaardige ploegen. D.V.S.V. dat vooraf aan dit seizoen moest inleveren qua kwaliteit door het vertrek van Brian van der Zweerde, vorig jaar topscorer met 27 doelpunten, naar V.V. D’olde Veste. Kuinre begon de wedstrijd vol opportunisme door in de eerste minuten meteen een grote mogelijkheid te creëren, helaas was deze niet aan ons besteed. Het spel golfde gedurende de eerste helft nog enkele keren op en neer met als resultaat een 100% kans voor Kuinre. De bal kwam via een kluts situatie voor de voeten van een Kuinre speler, ook deze mogelijkheid was niet aan ons besteed doordat er recht op een uitlopende verdediger van D.V.S.V. werd geschoten en hierdoor de bal dus over het doel ging. In het vervolg van de eerste helft werden er door beide partijen hele lichte speldenprikjes uitgedeeld.

De Tweede helft had hetzelfde spelbeeld, het spel golfde op en neer waarbij D.V.S.V. rond het zestienmetergebied van Kuinre telkens dreigend was. In de loop van de tweede helft leidde dit tot een enorme mogelijkheid voor D.V.S.V., de rappe voorhoede speler van D.V.S.V. ontsnapte aan de aandacht van de Kuinre verdedigers en schoot de bal vervolgens hard op de paal. Kuinre ontsnapt hier aan een achterstand. In de slotfase van de wedstrijd was er nog een enorme mogelijkheid voor de mannen uit de Kuunder, Bonne Sikma vond met een prachtige voorzet invaller René Timmerman die de bal niet goed op zijn schoen krijgt. Hier lag de mogelijkheid om plotseling toch de volle buit mee te nemen.

Een 0-0 gelijkspel was het eindresultaat, de wedstrijd verdiende vandaag geen winnaar. Beide ploegen hebben gestreden voor wat ze waard waren maar veel opgelegde kansen werden niet gecreëerd. Hard strijden betekend dus op voorhand dat er niet veel aanvalsspel aanwezig is, goed verdedigen wordt vaak vergeten te benoemen waar dit vaak wel op zijn plaats is. Rick Mulder heeft zijn basisdebuut in de competitie bekroond met de titel Man of the Match aan Kuinre kant, met enkele prachtige slidings heeft hij de nodige aanvallen van D.V.S.V. weten te onderbreken. Deze wedstrijd moet voor Rick vertrouwen geven in het vervolg, na een lastige voorbereiding met blessures is dit een prima binnenkomer. René Timmerman vanuit het 3e elftal bedankt voor het meespelen door het tekort aan spelers. Na afloop werd er afgesloten in de altijd gezellige kantine van D.V.S.V.. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wapserveen waarin de 3 punten zeer welkom zullen zijn, komt allen kijken dus!