Wedstrijdverslag V.V. Kuinre 1 - Wapserveen 1 (09-10-2016) 10-10-2016

Wedstrijdverslag V.V. Kuinre – Wapserveen (09-10-2016)

Na het punt van vorige week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Wapserveen is de tegenstander die vandaag verslagen zal moeten worden, wil de doelstelling in beeld komen

De Opstelling:

Hans Bouma – Rick Boerstra; Jan Aris Goed; Mark Jonkers; Patrick Versluis – Johannes Kroes; Jan Bouma; Sander Pit; Jan Mulder – Arnold Koole; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Bonne Sikma; René Woudsma; Arjan Vogelaar

Afwezig: Richard Versluis, Klaas Snijder, Robert Jan Bouma, Rick Mulder, Franck de Vries, Richard Groenestege en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt vandaag weer in de 1-4-4-2 formatie.

Kuinre wordt vooraf beschouwd als favoriet voor de 3 punten. Kuinre begon het eerste kwartier redelijk goed aan de wedstrijd, dit leverde uiteindelijk ook een aantal kansjes op. Maar gevaarlijk werd het niet voor het doel van Wapserveen. Vlak voor rust begon Wapserveen zich ook meer met het spel te bemoeien, dit leidde tot een vrije trap op circa 25 meter van het doel. In eerste instantie werd de bal in de muur geschoten, deze kwam echter terug bij de vrijetrappennemer van Wapserveen. Hij twijfelde niet en doordat de spelers van Kuinre niet naar de bal liepen kon deze bal worden binnengeschoten, laag in de verre hoek en toen was het plots 0-1.

Het was duidelijk dat er wat moest veranderen in de tweede helft. Dat bleek ook het geval, Kuinre speelde met veel pressie op de tegenstander. Dit leverde heel vlot een treffer op: Mart Hendriksen zet de bal voor en Arnold Koole loopt slim naar de 1e paal en kruipt voor zijn tegenstander om de bal binnen te tikken. Nog maar net bekomen van de gelijkmaker was er meteen weer een goede aanval: Mart Hendriksen stuurt Arnold Koole met een subtiele steekbal alleen op de keeper af. Oog in oog met de doelman van Wapserveen faalt hij niet. Kort na de voorsprong valt er een rode kaart aan de kant van Wapserveen waardoor Kuinre met een man meer op het veld staat. Kuinre kan nu nog offensiever gaan spelen, maar dit gebeurde niet. Op de momenten wanneer er gevoetbald kon worden gebeurde dit te weinig. Wapserveen probeerde nog van alles maar echt gevaarlijk werd het niet.

De 2-1 was zeer welkom voor Kuinre om de doelstelling in beeld te houden. Een verdiende overwinning op basis van (met name) de tweede helft. René Woudsma vanuit het 3e elftal bedankt voor het meespelen door het tekort aan spelers, evenals reserve keeper Arjan Vogelaar uit de Jeugd. Ook pupil van de week, Nathan Pen bedankt voor het meehelpen met de warming-up en het vergezellen van de selectie. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Vilsteren waarin er hoop is op een goed resultaat, komt allen kijken dus!