Wedstrijdverslag V.V. Kuinre - V.V. Vilsteren (16-10-2016) 24-10-2016

Wedstrijdverslag V.V. Kuinre – V.V. Vilsteren (16-10-2016)

Na de driepunter van vorige week staat vandaag V.V. Vilsteren op het programma, voor ons de grote onbekende in de competitie.

De Opstelling:

Arjen Tjepkema – Rick Boerstra; Jan Aris Goed; Mark Jonkers; Patrick Versluis – Johannes Kroes; Jan Bouma; Sander Pit; Jan Mulder – Arnold Koole; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Bonne Sikma; Richard Versluis; Rick Mulder

Afwezig: Hans Bouma, Klaas Snijder, Robert Jan Bouma, Franck de Vries, Richard Groenestege en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt vandaag weer in de 1-4-4-2 formatie.

Vooraf kon er weinig gezegd worden over het te verwachten spelbeeld. Tegenstander V.V. Vilsteren is voor de mannen uit Kuinre een grote onbekende. Uit de eerste tien minuten werd duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Een corner van Vilsteren zorgde voor de voorsprong na ruim tien minuten speeltijd: De bal draaide scherp het vijf meter gebied waar de Kuinre keeper onder de bal doorging en de bal buiten bereik was voor de man bij de tweede paal. Kuinre herstelde de achterstand snel door spits Arnold Koole alleen op het doel af te sturen, oog in oog faalde hij niet. Verder zijn er in de eerste helft niet veel spannende momenten geweest, de teams gingen de kleedkamer in met een 1-1 gelijkspel.

De tweede helft had in het begin hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Na een minuut of 20 kwam een lange bal van laatste man Jan Aris Goed voor de voeten van Mart Hendriksen, rommelig als Mart is wipte hij de bal prachtig over de keeper. Waar even later ook de bal zo rommelig voor de voeten van Arnold viel, ook hij twijfelde niet en schoot de bal hard in de verre hoek. Zo was de er in een paar minuten een voorsprong van 3-1 gecreëerd. Een voorsprong leek in de maak voor Kuinre maar het ongelofelijke gebeurde in de slotfase. Vilsteren kwam een aantal minuten voor tijd op 3-2 en vervolgens op 3-3. Kuinre gooide hier haar eigen glazen in. Er was eigenlijk geen speeltijd meer om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Er mocht nog 1 aanval gemaakt worden. De bal komt bij Mart in de zestien en hij neemt hem aan, op het moment dat hij de bal aanneemt wordt hij omver gekegeld door een verdediger van Vilsteren, op het oog een 100% penalty maar de scheidsrechter liet doorspelen, de bal kwam voor de voeten van Arnold na een aantal rommelige situaties. Hij twijfelt niet en schiet de bal tegen de touwen. Zo leek een overwinning alsnog in goeie handen te vallen maar de scheidsrechter zag een vermeende handsbal.

Een 3-3 gelijkspel is het teleurstellende resultaat van vanmiddag. Qua spel viel hier iets voor te zeggen, maar als er een 3-1 voorsprong op het bord staat mag je dit nooit op zo’n eenvoudige manier uit handen geven. Arjen Tjepkema bedankt voor het ondersteunen evenals grensrechter André Woudsma. Volgende week de uitwedstrijd tegen Scheerwolde waarin er hoop is op een goed resultaat, komt allen kijken dus!