Wedstrijdverslag V.V. Scheerwolde 1 – V.V. Kuinre 1 (23-10-2016) 27-10-2016

Wedstrijdverslag Scheerwolde – vv Kuinre (23-10-2016)Na het gelijkspel van vorige week tegen Vilsteren was Kuinre er vandaag op gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen.De Opstelling: Hans Bouma –  Rick Boerstra, Jan Bouma, Mark Jonkers en Patrick Versluis –-

Johannes Kroes, Sander Pit, Jan Mulder en Mart Hendriksen – Arnold Koole en Robert-Jan Bouma.

Wisselspelers: Mike Boerstra, Arjan Vogelaar en Rick Mulder.

Afwezig: Klaas Snijder, Franck de Vries, Richard Greunestege, Jan Aris Goed, Bonne Sikma, Richard Versluis en Ruud v/d Hengel.

Kuinre start vandaag weer in de 1-4-4-2 formatie.

Nog voor de wedstrijd al goed en wel was begonnen stond Kuinre al tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Jan Mulder dacht een medespeler aan te spelen, maar daar dacht de spits van Scheerwolde anders over. Met een uithaal in de lange hoek verschalkte hij Hans Bouma. Kuinre moest het brein weer even op nul zetten en de bal het werk laten doen. Al snel volgde de 1-1. Uit een corner van Jan  Mulder kreeg Mart Hendriksen de bal op het hoofd en knikte hem goed bij de eerste paal binnen.

Kuinre bleef de druk opvoeren en het resulteerde in de 1-2. Arnold Koole stuurde Robert-Jan Bouma diep, die de achterlijn haalde en hard en laag voor gaf op Arnold en binnen schoot.

Nog geen 5 minuten later was het een aanval over links. Patrick Versluis stuurde Mart Hendriksen weg die op zijn beurt Johannes Kroes wist te vinden. Johannes twijfelde geen moment en schoot de bal met links binnen. Daarna ging het tempo bij Kuinre er even wat uit. Scheerwolde ging meer voetballen op de helft van Kuinre, maar wist het niet in doelpunten uit de drukken.

Ruststand: 1-3

In de tweede helft wist Kuinre dat Scheerwolde zou komen om nog een positief resultaat eruit te halen. Scheerwolde had meer balbezit, maar Kuinre consolideerde achterin onder leiding van een sterk verdedigende Jan Bouma. Scheerwolde nam meer risico en Kuinre wist dat er meer ruimte zou komen om toe te slaan. Robert-Jan stuurde Arnold diep, die een op een met de keeper kwam en de 1-4 binnenschoot. Het offensief van Scheerwolde was hierdoor gebroken. Mart Hendriksen wist kort daarna op aangeven van Arnold de 1-5 tegen de touwen te werken. Kuinre bleef de betere ploeg  en uit een corner van Jan mulder kwam de afvallende bal bij Johannes Kroes die ook zijn tweede van de middag mocht bijschrijven. Johannes stond vervolgens zelf aan de basis van de 1-7 die op conto kwam van Arnold. Deze 1-7 was het eindresultaat van een technisch sterk Kuinre deze middag. Met hard werken en twee goals is Johannes Kroes vandaag bekroond met de titel Man of the match.

Mike Boerstra viel ook nog in en Arjan Vogelaar verving de niet geheel fitte Hans Bouma. Deze A-junioren laten zien dat ze eraan zitten te komen en Kuinre gaat hier nog veel plezier aan beleven in de komende jaren. Rick Mulder was onze vlagger vandaag en bleef foutloos in deze rol.

Ook weer dank aan de vele supporters uit Kuinre die ons cluppie stad en land achterna reist.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Giethoorn. Een fysiek sterke ploeg, maar het Kuinre in deze vorm zal van plan zijn om de stijgende lijn voort te zetten.