Wedstrijdverslag Giethoorn 1 - Kuinre 1 01-11-2016

Na de klinkende overwinning vorige week in Scheerwolde was Kuinre vastbesloten om weer 3 punten te pakken. Dus vertrokken we naar 'Hollands Venetië' oftewel Giethoorn vol goede moed.

De opstelling: Hans Bouma, Rick Boerstra, Jan Bouma, Mark Jonkers en Rick Mulder. – Mart Hendriksen, Jan Mulder, Sander Pit en Johannes Kroes. – Patrick Versluis en Arnold Koole.

Wisselspelers: Klaas Snijder, Jan-Aris Goed en Bonne Sikma.

Afwezig: Richard Greunestege, Franck de Vries, Ruud v/d Hengel en Richard Versluis.

Kuinre start vandaag weer in de 1-4-4-2 formatie.

Kuinre begon dus vandaag met een wijziging ten opzichte van vorige week. Trainert Joop liet op de laatste training voor zondag Patrick Versluis in de spits voetballen. Patrick heeft laten zien dat hij van alle markten thuis is en dat hij zich altijd in het teambelang kan schikken. Hierdoor startte Rick Mulder op de linksback positie.

Kuinre wist van tevoren dat Giethoorn een fysiek sterke ploeg is en dat liet zich ook wel blijken in de eerste fase van de wedstrijd. Giethoorn ging beter en harder de duels in, maar ook in balbezit was het de betere ploeg. Kuinre wist hier geen raad mee en wist er moeilijk uit te komen. In de 13e minuut kwam Giethoorn op 1-0 door een goed geplaatste pegel van Bas Smit. Hierna bleef Giethoorn de betere ploeg, maar ook vandaag kon Kuinre weer rekenen op een ijzersterk keepende Hans Bouma die de ploeg meerdere malen op de been hield. Toch was er nog een goede mogelijkheid voor de mannen van Kuinre. Rick Boerstra wist met een goede voorzet Mart Hendriksen te vinden die de bal vervolgens net naast kopte. Vlak voor rust moest Kuinre de wedstrijd verder met tien man na een discutabele rode kaart voor Jan Bouma.

Ruststand: 1-0

Kuinre wist in de tweede helft dat het in de omschakeling moest toeslaan om te kunnen scoren. Maar Giethoorn heeft geleerd van het verlies van vorig jaar tegen Kuinre en bleef met 3 verdedigers voetballen tegenover 1 spits van Kuinre. Kuinre stond compact sterk en in de 75e minuut kwam er nog een mogelijkheid voor Arnold Koole. De keeper van Giethoorn voorzag dit en wist het gevaar af te wenden. Niet veel later wist Giethoorn de 2-0 op het scorebord te brengen. Een schot werd van richting veranderd, waardoor keeper Hans Bouma kansloos was. Diep in de wedstrijd was er nog een mogelijkheid voor Kuinre. De inmiddels ingevallen Jan-Aris Goed wist met puike voorzet Sander Pit te vinden die de voet net niet goed tegen de bal kreeg.

De eindstand was 2-0. Toch heeft Kuinre volgens trainert Joop een prima tweede helft gespeeld en gaan we vol vertrouwen naar de thuiswedstrijd tegen Kraggenburg over twee weken. Trainert Joop zal wel moeten puzzelen met zijn opstelling door enkele schorsingen. Maar de licht geblesseerde Richard Greunestege heeft op de training met enkele mooie bewegingen laten zien dat hij het voetballen nog altijd niet verleerd is en dat hij op de weg terug is.

Giethoorn bedankt voor de prima ontvangst en ook weer een compliment naar de supporters uit Kuinre die elke week weer in grote getale langs de kant staan.

Uw reporter: Rick Mulder