Wedstrijdverslag V.V. Kuinre - F.C. Kraggenburg 1 (13-11-2016) 18-11-2016

Na een weekend vrij te hebben gehad, hebben de spelers van Kuinre zich optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Kraggenburg. Dit is een wedstrijd die in het verleden vaak op het scherpst van de snede werd uitgevochten.

De Opstelling:

Hans Bouma – Mark Jonkers; Jan Aris Goed; Klaas Snijder; Rick Mulder – Patrick Versluis; Sander Pit; Jan Mulder – Johannes Kroes; Arnold Koole; Mart Hendriksen

Wisselspelers: Twan de Vries; Richard Greunestege; René Woudsma

Afwezig: Jan Bouma, Bonne Sikma, Robert Jan Bouma, Franck de Vries, Richard Versluis, Rick Boerstra en Ruud van den Hengel

Kuinre speelt vandaag verrassend in de 1-4-3-3 formatie.

Vooraf werd verwacht dat Kraggenburg de overhand zal hebben in het veldspel. Kuinre was in de openingsfase heel erg zoekende naar de tactiek die Kraggenburg in de wervelende openingsfase hanteerde. Dit leidde ook tot de treffer in de 4e minuut van de wedstrijd. 0-1. Kuinre herpakte zich in het vervolg van de wedstrijd en dit zorgde voor de 1-1 in de 20e minuut. Verder gebeurde er niet veel in de resterende 25 minuten.

De tweede helft had het zelfde spelbeeld. Kraggenburg had het betere veldspel en Kuinre verdedigde zeer sterk als collectief. Waar nodig moest keeper Hans Bouma handelend optreden, zonder al te veel moeite slaagde hij hierin. Kuinre loerde scherp op de counter, dit zorgde voor een mega kans voor Arnold Koole: Na een diepe bal kwam Arnold Koole alleen op de keeper af. Die ongeveer 30 meter voor zijn goal stond, Arnold probeerde de bal over de keeper te schieten waar de keeper uitspelen een betere optie was. Het schot miste heel veel richting en kwam niet in de buurt van de goal. Hierna was er een prachtige voorzet van Patrick Versluis die de bal met een prachtige curve om de Kraggenburg verdedigers heen draaide bij Sander Pit in de voeten. Een grote kans die helaas net naast ging. Kuinre leek een gelijkspel uit het vuur te slepen met het einde van de wedstrijd in zicht. Na miscommunicatie in de Kuunderse verdediging kwam op een lullige manier de 1-2 in de 89e minuut op het scorebord. Kuinre had geen kracht meer om de 2-2 te maken. Sterker nog, een afgeslagen corner van Kraggenburg werd in de rebound binnen gehamerd door de spits van Kraggenburg, 1-3.

Een gelijkspel viel binnen de mogelijkheden van Kuinre, het verdedigde zeer sterk en kreeg hiervoor ook de complimenten van Kraggenburg zijde. Lullig om de wedstrijd op deze manier uit handen te geven, maar dit hoort nou eenmaal bij het spel. Vlagger André Woudsma bedankt, evenals het altijd trouwe publiek dat langs de kant staat. Volgende week staat er wederom geen wedstrijd op het programma. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen DOS op het programma, een wedstrijd die veel spanning met zich mee zal brengen gezien de ranglijst.