Wedstrijdverslag DOS '63 - VV Kuinre 27-11-2016 30-11-2016

Wedstrijdverslag Dos 63 – VV Kuinre (27-11-2016)

Allereerst onze felicitaties naar de jeugdteams JO9-2 en JO13-1, die beiden kampioen zijn geworden. Geweldig voor de club en hiermee tonen ze aan dat we voor de toekomst van VV Kuinre nog genoeg voetballend talent hebben. Ga zo door!

Na weer een week vrijaf te hebben gehad, waarin we de zware storm ook weer getrotseerd hebben, stond vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen DOS '63. Een voetbalclub uit Linde en Drogteropslagen volgens officiële Wikipedia-bronnen. Voor ons een grote onbekende. Dus ja, waar moet je het dan zoeken. Er stond ook een autorit van een uur op het programma. Sportpark 'de Vuile Riete' was dus niet zomaar gevonden.

Kuinre startte vandaag in de1-4-4-2 formatie.

De opstelling: Hans Bouma – Rick Boerstra, Jan-Aris Goed, Mark Jonkers en Rick Mulder – Patrick Versluis, Jan Bouma, Klaas Snijder en Sander Pit – Arnold Koole en Bonne Sikma.

Wisselspelers: Mart Hendriksen, Johannes Kroes en Richard Greunestege.

Afwezig: Ruud v/d Hengel, Richard Versluis, Robert-Jan Bouma, Jan Mulder en Franck de Vries.

Kuinre heeft uit bronnen vernomen dat DOS '63 een voetballende ploeg is, die graag het spel maken. Maar Kuinre startte furieus vandaag. Binnen 3 minuten wist Patrick Versluis Arnold Koole met een puike voorzet te vinden, die de bal over het doel drukte. Kuinre liet de tegenpartij niet in hun spel komen en beloonde zichzelf daarvoor. Patrick Versluis wist Arnold Koole weer te vinden die deze kans niet onbenut liet en de 0-1 tegen de touwen drukte. Kuinre ging door waar het gebleven was. Op het middenveld wisten Jan Bouma en Klaas Snijder vele duels te winnen, waardoor we voetballend beter in de wedstrijd zaten. Deze routiniers wisten hun ploeg vandaag een boost te geven wat zich voor rust beloonde. Na een opening van Sander Pit op Patrick Versluis, die zijn tegenstander verschalkte, werd Arnold Koole weer gevonden. Vandaag had Arnold zijn vizier op scherp staan, want wederom faalde hij niet. Patrick en Arnold waren voor rust een echt 'koningskoppel'. Nog voor het rustsignaal klonk wist Arnold Koole met goed pressie zetten de 0-3 binnen te schieten. Een

zuivere hattrick voor onze spits.

Ruststand 0-3

Kuinre wist dat het de wedstrijd niet uit handen mocht geven bij deze tussenstand. Verdedigend stond het sterk en waar nodig was wist Hans Bouma een tegendoelpunt te voorkomen. Kuinre gaf niks weg. Na een zeer discutabel gegeven corner, wist DOS '63 op 1-3 te komen. Mentaal kreeg Kuinre een klap te verwerken. DOS '63 had het gevoel dat er voor hen nog wat te halen viel. Maar wat volgde was een verhitte strijd op het veld. Harde overtredingen aan beide kanten wisselde zich af met kanonnades van verbale communicatie. Ook liet trainert Joop zijn ware trainershart spreken. Hij kwam verbaal voor zijn ploeg op en liet zijn emotie de vrije loop. Joop moest even de rust voor zichzelf opzoeken. Hij vond een hoop bladeren en liet zichzelf ter aarde storten om even één met de natuur te worden. Richard Greunestege stond op en coachte de wedstrijd uit. Hij heeft laten zien dat hij ook zeker voor zijn trainerspapieren moet gaan. Kuinre wist de wedstrijd uit te voetballen en de overwinning veilig te stellen.

De eindstand was 1-3. Een overwinning waar hard voor gevochten is. Voetbal levert altijd strijd en emotie op, wat we vandaag ook zeker hebben gezien. Maar dat maakte deze wedstrijd zeker tot een spektakel. Na de tijd moet je elkaar gewoon weer de hand schudden en een biertje met z'n allen drinken in de kantine. In de gezellige kantine van DOS '63 was ook een rad van fortuin aanwezig waar de mannen van Kuinre graag voor blijven zitten. Ook hier waren we erg succesvol in met mooie prijzen voor Ruud v/d Hengel, Mark Jonkers, Rick Mulder en Klaas Snijder. Hierdoor is er plots minder ruimte in onze prijzenkast. Op de lange terugreis kwam Ruud v/d Hengel erachter dat hij misschien toch even het toilet had moeten bezoeken in de kantine. Richard Greunestege, die onlangs zijn rijbewijs heeft gehaald, moest een geschikte plek voor Ruud zoeken. Hierdoor raakte we kort verdwaald omdat de wegen er ook niet beter op werden. Maar ook de Kuunder werd weer gevonden waar het duister inmiddels al was ingetreden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Uffelte op het programma. Een ploeg die sterk aan de competitie is begonnen, maar de laatste weken is er sprake van stagnering bij Uffelte. Kuinre leeft na de strijd van vandaag, ook hier weer met vertrouwen naar toe.

DOS '63 bedankt voor de prima ontvangst en veel succes verder in de competitie.

Uw reporter: Rick Mulder