Wedstrijdverslag Kuinre 1 - Giethoorn 1 03-04-2017

Wedstrijdverslag Kuinre 1 - Giethoorn 1

Na de dik en dik verdiende zege van vorige week tegen het altijd lastige DVSV stond vandaag een wedstrijd tegen Giethoorn op het programma. Op papier zeker geen makkelijke wedstrijd aangezien de heenwedstrijd werd gewonnen door een sterk en strijdend Giethoorn. Ook de ranglijst toont aan dat Giethoorn als waardige concurrent mag worden beschouwd. In een zonovergoten Kuinre werd om 14:00 afgetrapt aan Sportpark Havendijk.

TrainerT Joop van den Berg moest voor de wedstrijd nog even flink puzzelen in de selectie aangezien de sterkhouders Mark Jonkers en Patrick Versluis vlak voor de wedstrijd moesten afhaken met fysieke problemen. Daarop volgend stuurde de TrainerT de volgende elf spelers het veld in:

Arjan Vogelaar – Ruud van den Hengel, Jan Aris Goed, Jan Bouma, Johannes Kroes – Sander Pit, Klaas Snijder, Richard “Sjonnie” Greunestege, Jan Mulder – Robert Jan Bouma en Arnold Koole

Wisselspelers: Mike Boerstra, Niek Hendriksen en Rick “Goofy” Mulder

Afwezig: Mark Jonkers, Patrick Versluis, Bonne Sikma, Hans Bouma, Mart Hendriksen, Richard Versluis, Hans Bouma, Rick Boerstra en Franck de Vries

Kuinre start in de succesvolle 1-4-4-2 formatie.

Kuinre begon de wedstrijd met een overwicht waarin “het heilige vuur” nog enigszins ontbrak. Toch kwam Kuinre tot een aantal behoorlijke mogelijkheden. Eerst kwam Arnold Koole, die is teruggekeerd van een schorsing, alleen op het doel af. Helaas voor Arnold en het team stuitte hij op de keeper van Giethoorn. Een poos later kwam Robert Jan Bouma alleen op de keeper af, hij omspeelde de goalie alleen zijn inzet belande uiteindelijk achter de doellijn en wordt er gerust met een ruststand van 0-0.

In de tweede helft kwam het “groeibriljantje” Mike Boerstra uit de kleedkamer ten faveure van Robert Jan Bouma die andere verplichtingen had. Kuinre gooide er in de tweede helft een behoorlijke schep bovenop. Giethoorn werd al vroeg afgejaagd door de voorhoede van Kuinre wat een behoorlijk overwicht opleverde. Toch duurde het heel erg lang tot dit in de score werd uitgedrukt. Maar plots was daar de voorsprong. Arnold Koole gaf een steekpass, die Jan Wouters in zijn beste tijd ook kon geven, op de diepgaande Mike Boerstra. Deze nam de bal op snelheid mee en werkte deze bal koelbloedig af. Een 1-0 voorsprong voor de mannen van de Kuunder die op meer doelpunten aan het azen waren. Zo waren er nog mogelijkheden voor onder andere Niek Hendriksen. Niek maakte vandaag zijn debuut in het eerste elftal en was de vervanger van Richard “Sjonnie” Greunestege. Giethoorn probeerde nog een slotoffensief af te dwingen maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor de goal van Kuinre. En dus werd er wederom gewonnen met een 1-0 einduitslag.

Op voorhand een lastige wedstrijd tegen Giethoorn werd uiteindelijk in winst omgezet. Kuinre was de verdiende winnaar door feller te zijn dan Giethoorn. In de tweede helft werden de mouwen opgestroopt tot aan de schouders en werd het verschil gemaakt door Mike Boerstra. De complimenten van TrainerT Joop van den Berg waren voor Mike Boerstra en Robert Jan Bouma. Zij werden kort voor aanvang benaderd om mee te kunnen voetballen door de afwezigheid van Mark en Patrick. Als collectief werd er vandaag hard gewerkt en zoals vaker is gebleken maakt het niet uit met welke spelers je start zolang je maar als team blijft opereren. De verdediging van Kuinre stond als een huis onder leiding van de Jan Aris Goed die enorm belangrijk is voor de coaching en organisatie in de achterhoede. Mede door de sterke leiding van Jan Aris wordt Johannes Kroes verkozen tot Man of the Match. Normaliter speelt Johannes op het middenveld of in de voorhoede maar vandaag mocht hij zijn opwachting maken op de linksachter positie. Een rol die Johannes vandaag met verve vervulde.

Onder toeziend oog van pupil van de week, Daan Thien, werd de overwinning op Giethoorn gevierd. Ook de mannen van het 3e elftal waren nog aanwezig na het winnen van de “Dijkderby” tegen Blankenham. Deze wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning. Kuinre 3 is nog volop actief in de titelrace en staat op evenveel verliespunten als koploper Old Forward 3. Vandaag wordt scheidsrechter Mevrouw de Bok bedankt voor haar leidende optreden evenals het vlagwerk van André Woudsma. Ook het in grootte getalen aanwezige publiek wordt bedankt voor de steun aan het elftal. Volgende week staat er voor de derde keer op rij een zogenoemde zes-punten wedstrijd op het spel tegen V.V. Vilsteren, in de thuiswedstrijd eindigde dit in een 3-3 gelijkspel. U bent allen van harte welkom op sportpark Molenesch in Vilsteren.

Link van het radioverslag met Joop van den Berg: