Wedstrijdverslag van de reporter: Vilsteren - Kuinre 11-04-2017

Wedstrijdverslag Vilsteren – VV Kuinre

Na twee verdiende overwinningen op rij stond vandaag de wedstrijd tegen directe concurrent Vilsteren op het programma. De strijd voor de 4e plek ligt volledig open met meerdere ploegen die mekaar kort volgen in de ranglijst. Vilsteren heeft een achterstand van twee punten op Kuinre en moet dus winnen. De opdracht voor Kuinre was vandaag duidelijk; niet verliezen. Vilsteren staat bekend als 'de kunstgrasploeg' van deze competitie. Het overgrote deel van de punten wordt thuis behaald, waardoor ze op voorhand zeker in het voordeel zullen zijn. Daarnaast staat er ook een lang autoritje op het programma naar het zonovergoten en toeristische Vilsteren.

Kuinre kan vandaag niet rekenen op de diensten van Jan-Aris Goed. De rots in de branding die de laatste weken aan z'n tweede jeugd is begonnen, is vanwege werkzaamheden niet aanwezig. Daarom start vandaag onze eigen Sjonnie(Richard Greunestege) als laatste man. Ook Ruud van den Hengel is vandaag niet aanwezig. A-junioren Mike Boerstra en Niek Hendriksen sluiten vandaag wederom bij de selectie aan.

De opstelling: Arjan Vogelaar – Johannes Kroes, Mark Jonkers, Richard Greunestege en Patrick Versluis – Sander Pit, Klaas Snijder, Jan Bouma, Jan Mulder – Arnold Koole en Mart Hendriksen.

Wisselspelers: Mike Boerstra, Niek Hendriksen, Rick Boerstra en Rick Mulder.

Afwezig: Bonne Sikma, Jan-Aris Goed, Richard Versluis, Robert-Jan Bouma, Ruud van den Hengel, Hans Bouma en Franck de Vries.

Kuinre start vandaag in de 1-4-4-2 formatie.

Op een van de betere kunstgrasvelden die wij als Kuinre ooit hebben aanschouwd begon Kuinre dan ook zeer sterk aan de wedstrijd. Vilsteren werd onder druk gezet en het resulteerde al heel snel in de 0-1 voorsprong voor Kuinre. Arnold Koole werd diep gestuurd na een uitmuntende bal van de vandaag zeer sterk spelende Jan Bouma. Arnold rondde na een prima actie beheerst af. In het vervolg was het Kuinre wat het spel dicteerde. Vilsteren kon daarentegen rekenen op de goede keepersdiensten van Rik Legebeke. Klaas Snijder was nog heel dicht bij de 2-0. Een vrije kopkans is voor de doorgewinterde middenvelder van Kuinre normaal geen probleem, maar het lot tartte anders en Klaas kopte naast. Aan de andere kant viel plots de 1-1. Arjan Vogelaar maakte de fout om een voorzet met de vlakke hand tegen te houden en de bal zo op een presenteerblaadje te leggen voor Jari Vlierman. Kuinre was de weg totaal kwijt en Vilsteren sloeg genadeloos toe. In een kort tijdbestek liepen ze uit naar 3-1. Even leek ook de 4-1 in de maak, maar het houtwerk behoedde Kuinre voor een grotere achterstand.

Ruststand 3-1

In de tweede helft schakelde Kuinre over naar een 3-4-3 systeem. Trainert Joop van den Berg offerde logischer wijs zijn laatste man, Richard 'sjonnie' Greunestege, op. Ook Klaas Snijder werd vervangen. A-junioren Mike Boerstra en Niek Hendriksen kwamen hen vervangen. Het was dus alles of niets voor Kuinre. Kort in de tweede helft viel de 4-1. Stefan Hendriks van Vilsteren was attent bij gerommel in het 5-meter gebied van Kuinre. De mannen van trainert Joop bleven ondanks de ruime achterstand voetballen en dat kon trainert Joop toch ook wel bekoren. Voorzetten kwamer er zoals uit het boekje en de strijd werd gestreden. Mike Boerstra, het groeibriljantje van de Kuunder, wist wederom zijn goaltje mee te pikken door een puike voorzet van Jan Mulder knap binnen te knikken. Kuinre probeerde zich op te richten, maar het was wederom Vilsteren dat scoorde. Een vrije bal leek een zekerheid voor Arjan Vogelaar, maar de keeper van Kuinre beleefde een dramatische middag. Hij tastte volledig mis, waardoor Fedor Hendriks rustig de bal kon verlengen tot in het doel. Vilsteren was vandaag uiterst doeltreffend in het afmaken, want ook Wouter Mars wist zijn tweede van de middag binnen te prikken. In de tussentijd heeft Rick Boerstra, Mark Jonkers afgelost. In de slotminuten bracht Mart Hendriksen de eindstand op het bord.

Eindstand 6-3

Kuinre kreeg vandaag niet waar het voor was gekomen. Ondanks het verlies, waren we voetballend zeker niet de mindere. Het spel van zijn eigen ploeg stemde Trainert Joop dan ook zeer tevreden. Er waren daarnaast nog kansen voor Arnold Koole en Sander Pit. Laatstgenoemde kreeg de bal perfect voor, maar zijn doelpoging belandde eerder in Ommen dan in het doel volgens Trainert Joop. Twee ploegen wilden vandaag voetballen wat ook wel is terug te vinden in de einduitslag. Het was een 'attractief potje' voor de neutrale toeschouwer. Door het verlies zakt Kuinre in de ranglijst naar plek 7. Maar de strijd om de 4e plek ligt nog volledig open. Vier ploegen, Kuinre – Vilsteren – Giethoorn – Uffelte, volgen elkaar kort in de rangschikking.

Wij willen Vilsteren bedanken voor de prima ontvangst en wensen jullie veel succes verder met het vervolg van de competitie. Ondanks de lange autorit waagden Kuinre supporters Jan en Carla de reis. Het was duidelijk dat zij de optie voor de uitwedstrijden van hun seizoenskaart hadden gelicht. Wij danken jullie daarvoor. Rick Mulder vlagde wederom een sterke wedstrijd. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende wedstrijd is een avondwedstrijd thuis tegen Scheerwolde. Met de hoge trainingsopkomst, waar Trainert joop zeer op kickt, van de laatste weken zullen er gewoon weer drie punten in beeld worden gebracht. Wij hopen wederom op veel publiek aan de 'Havendijk'.

Uw reporter: Rick Mulder

Voor het radioverslag van Trainert Joop verwijs ik u naar de volgende link: