Wedstrijd verslag van de reporter: Kuinre - Scheerwolde 24-04-2017

Wedstrijdverslag VV Kuinre – Scheerwolde

Na de deceptie in Vilsteren stond er vandaag een avondwedstrijd op het programma tegen Scheerwolde. Nog even een leuke melding vooraf. Door het vrije paasweekend mochten enkele selectiespelers aansluiten bij het tweede elftal. Door de lage opkomst die dag was keeper Arjan Vogelaar genoodzaakt om het heilige blauwe tricot aan te trekken. Even wennen vooraf, omdat Arjan jaren geen veldspeler meer is geweest. Het zogenaamde 'dooie punt' kwam dan ook al snel voor Arjan. Maar hij heeft de volledige 90 minuten vol gemaakt. Misschien toch maar een carriereswitch?

Maar terug naar de orde van de dag. Door het verlies van Vilsteren tegen Dos is bij winst vanavond de 4e plek weer in het bezit van Kuinre, wat recht geeft op een plek in de nacompetitie. Scheerwolde zit in een mindere fase. Het is elke week weer lastig om een elftal op de been te brengen. De resultaten zijn er dan ook niet naar. Kuinre beschikt daarentegen over een geheel fitte selectie. Ook de studenten uit Groningen zijn vandaag terug gekomen om de 3 punten in eigen huis te houden. De uitwedstrijd was een heus spektakel voor trainert Joop van den Berg en daarom wordt een mooi voetbalavondje verwacht aan sportpark 'de Havendijk'. Onder toeziend oog van de vaste radioreporter op de zondag, Ronald Koole, werd de wedstrijd op gang gebracht.

De opstelling: Arjan Vogelaar – Rick Boerstra, Jan-Aris Goed, Mark Jonkers en Patrick Versluis – Jan Mulder, Jan Bouma, Klaas Snijder en Sander Pit – Arnold Koole en Johannes Kroes.

Wisselspelers: Ruud van den Hengel, Rick Mulder, Richard 'sjonnie' Greunestege, Mart Hendriksen, Franck de Vries, Jeffrey Uitbeijerse en Richard Versluis.

Afwezig: Hans Bouma, Robert-Jan Bouma en Bonne Sikma.

Kuinre speelt ook vandaag weer in de 1-4-4-2 formatie.

Vanaf minuut een was het duidelijk dat Kuinre de klus snel wilde klaren vandaag. Alleen ontbrak het aan een goeie eindpass. Kuinre kon het veldoverwicht niet uitdrukken in de score. Plots was daar Arnold Koole in de 27ste minuut die zijn schot loste. De poging trof geen doel, maar in de rebound was Johannes Kroes zo attent om de bal binnen te knikken. Kort daarna werd Johannes weg gestuurd door Arnold Koole. Johannes kon de score verdubbelen, maar zag zijn inzet naast het doel belanden. De mannen van trainert Joop van den Berg wisten zichzelf niet te belonen voor rust.

Ruststand 1-0

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet veel. Kuinre drong aan, maar kansen van Arnold Koole, Sander Pit en Johannes Kroes bleven onbenut. Scheerwolde kreeg hierdoor het geloof in een goed resultaat in Kuinre. Af en toe kwamen ze er gevaarlijk uit, maar dan ontbreekt een dosis geluk. Ondertussen vervingen Franck de Vries en Mart Hendriksen, de jarige Patrick Versluis en Johannes Kroes. De bres in de defensie van Scheerwolde werd nog niet geslagen. Daarop mocht 'supersub' Richard 'sjonnie' Greunestege ook nog speelminuten maken. Het was duidelijk dat Richard liever acht minuten voor tijd invalt dan elk ander tijdbestek. Ook hij kon zijn stempel op de wedstrijd nog niet drukken. Het werd langzaam duister, waarop Mart Hendriksen besloot dat het mooi was geweest. Hij rondde keurig af en het was tevens de laatste actie van de wedstrijd.

Eindstand 2-0

Een moeizame overwinning voor Kuinre. Maar de overwinning is binnen, waardoor Kuinre weer plek 4 overneemt. Man of the match vandaag was Klaas Snijder, onze routinier speelde sterk en hield z'n ploeg mentaal op de been. Ook staan we op 32 punten. Een persoonlijk record voor trainert Joop van den Berg. Tijdens zijn roemruchte periode bij Kuinre heeft hij nog nooit meer punten gehaald. Een groot compliment voor onze trainert.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen nummer drie Kraggenburg op het programma. Kraggenburg speelt nergens meer voor en zal zich gaan richten op de nacompetitie. Kuinre daarentegen heeft nog veel om voor te voetballen. Met de huidige synergie en instelling binnen het team is er alle hoop voor een goed resultaat.

Wij willen u bedanken voor uw support vanavond. Ook grensrechter Gerardus Bos vlagde weer ijzersterk zoals we van hem gewend zijn. De avond werd afgesloten met een welverdiend 'pilsje'.

Uw reporter: Rick Mulder