Wedstrijdverslag Kraggenburg - Kuinre 25-04-2017

Na de overwinning van afgelopen donderdag op Scheerwolde stond er vandaag weer op zondag een wedstrijd op de planning. De reis gaat naar de Noordoostpolder, naar Kraggenburg. Een lastige wedstrijd tegen de huidige nummer 3 van de competitie. In navolging van Henric de Crane, die in het verleden zeer succesvol was met het roven op grondgebied van de Zuiderzee, hopen de mannen van Kuinre vandaag punten te stelen in de strijd om de vierde plek.

Arjan Vogelaar – Rick Boerstra, Jan Aris Goed, Mark Jonkers, Franck de Vries – Sander Pit, Jan Bouma, Klaas Snijder, Jan Mulder – Mart Hendriksen en Johannes Kroes

Wisselspelers: Richard “Sjonnie” Greunestege, Patrick Versluis, Ruud van den Hengel en reservekeeper Jeffrey Uitbeyerse

Afwezig: Bonne Sikma, Hans Bouma, Richard Versluis, Robert Jan Bouma, Rick Mulder en Arnold Koole

Kuinre start in de 1-4-4-2 formatie.

Kuinre kwam er in de openingsfase niet aan te pas. Kraggenburg hanteerde een enorm hoop baltempo met erg veel beweging. Veelvuldig werd er via hun ijzersterke rechterkant opgebouwd. Doordat hier het meeste gevaar wegkwam was voorhoedespeler Johannes Kroes gedwongen om bijna als linkermiddenvelder te spelen. Dit was de verdienste van Kraggenburg en dit geeft wat weer over de verhoudingen op het veld. Een treffer kon op deze manier haast niet uitblijven maar door uitstekend keeperswerk van Arjan Vogelaar bleef het in eerste instantie op 0-0 staan. Na een aantal moeilijke weken voor Arjan mag er vandaag gezegd worden dat Arjan goede reddingen had. Maar na ruim een halfuur spelen kwam de bal voor de voeten van hun uitstekend spelende centrale middenvelder Jesper Oosterwijk terecht. Hij twijfelde niet het schoot de bal in de linkeronderhoek. Kuinre werd van het kastje naar de muur gestuurd en dat resulteerde in een geweldige goal van Bas Hupkes. Op slag van rust was er nog een corner voor Kuinre. Helemaal uit het niets zet Mart Hendriksen zijn hoofd tegen de bal en kopt hem vervolgens geweldig in de linkerbovenhoek.

Ruststand 2-1

Na de rust komt er een ander Kuinre het veld op. Na de voetballes van Kraggenburg is er besloten om de mouwen tot aan de schouders op te stropen en voor elkaar door het vuur willen gaan. De tweede helft ging gelijk op en in de slotfase was er de corner voor Kuinre. De corner werd genomen door Jan Mulder en deze belande op het hoofd bij een van de verdedigers van Kraggenburg. Zeer ongelukkig voor hun belandde deze bal in het doel. Er leek dus een grote stunt in de maak. Maar zeer onfortuinlijk ontstaat er uit een ingooi van Kuinre balverlies, een grote kans voor Kraggenburg leek in de maak was het niet dat de voorzet werd verwerkt tot een corner. De bal werd voorgezet en was zeer gevaarlijk. In de eerste twee instanties werd de bal nog van de doellijn gehaald maar in derde instantie was het raak voor Kraggenburg. Met nog een poging van “alles of niets” liep Kuinre in de counter nog een 4-2 achterstand op.

Eindstand 4-2

Na een ijzersterke eerste helft van Kraggenburg mag Kuinre van geluk spreken dat het met 2-1 gaat rusten. Na de rust is er met zijn allen gestreden om een resultaat te halen. Dit leek er op het laatste moment nog van te komen maar het mocht helaas niet baten. Onverdiend was de nederlaag niet alleen het is enorm zuur als de goal van Kraggenburg op zo’n moment valt nadat er met z’n allen is geknokt voor een resultaat. Kuinre zakt nu naar de 7e plek. Dit kan vanaf volgende week weer helemaal anders zijn in de spannende race om de 4e plek. Maar dan zal er eerst gewonnen moeten worden van Dos ’63. Uit de heenwedstrijd is gebleken dat dit niet een makkelijke wedstrijd zal zijn. Maar door de effectiviteit van spits Arnold Koole die destijds in de eerste helft 3 doelpunten maakte, werd de wedstrijd met een 1-3 zege over de streep getrokken. Voor zover wordt vlagger Gerardus Bos bedankt evenals het meegereisde publiek. Volgende week is iedereen om 14:00 weer van harte welkom op sportpark Havendijk om de ploeg aan de overwinning te helpen.