Wedstrijdverslag van de reporter: V.V. Kuinre - DOS'63 09-10-2017

Na een lange zomerstop stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weer op het programma. DOS’63 reisde af naar sportpark havendijk om het daar op te nemen tegen VV Kuinre. Vorig seizoen boekte Kuinre 2 overwinningen op DOS’63, maar dat zijn geen garanties voor dit seizoen. Kuinre kent een zeer moeizame voorbereiding dus is het afwachten hoe ze vandaag voor de dag komen.

Opstelling: Arjan Vogelaar – Rick Boerstra, Jan Aris Goed, Mark Jonkers, Patrick Versluis – Johannes Kroes, Sander Pit, Jan Mulder, Mart Hendriksen – Arnold Koole en Bonne Sikma

Wisselspelers: Ruud van den Hengel, Richard “Sjonnie” Greunestege en Jeffrey Uitbeyerse

Afwezig: Rick Mulder, Robert Jan Bouma, Jan Bouma, Danny Streekstra en Franck de Vries

Luuk Hendriksen en Evert Meijer speelden met het tweede elftal mee en wonnen verdienstelijk met 3-8 bij Scheerwolde

Kuinre speelt vandaag in een 1-4-4-2 formatie

Een prachtig zonnetje op het veld lijkt een voorteken voor een mooie middag. Het tegendeel was echter waar, Kuinre begon slap aan de wedstrijd en na een domme overtreding op de rand van het zestien meter gebied kon DOS’63 voor het eerst gevaarlijk worden. De bal draaide om de muur heen en eindigde in de korte hoek. Een vroege voorsprong dus voor DOS’63. Kuinre bleef slap voetballen en dit resulteerde even later in een strafschop voor DOS’63. Gelukkig voor Kuinre ging de bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn en bleef de schade beperkt. De wedstrijd vorderde en uit het niets was er een doelpunt van Kuinre. Een voorzet van Mark Jonkers werd door Arnold in één keer uit de lucht genomen en belandde op prachtige wijze in het doel. Er veranderde echter niet heel veel aan het spelbeeld en vervolgens moest Arjan Vogelaar door slordig balverlies van Kuinre weer een bal uit het net vissen. Even later was er een corner voor DOS’63 en deze werd niet goed weggewerkt, de bal komt voor de voeten van hun spits, die twijfelt niet en hij schiet de bal binnen. Een 1-3 achterstand met nog een paar minuten tot de rust. Op slag van rust liet Kuinre eindelijk een mooie aanval zien. Een goede opbouw van achteruit zorgde ervoor dat de bal bij Arnold Koole terecht kwam. Hij stuurde Johannes alleen op doel af en hij zorgde ervoor dat er met een 2-3 stand werd gerust.

Na de rust kwam er een enorme kans voor Kuinre op een snelle gelijkmaker van Arnold Koole. Een bijna niet te missen kans werd over geschoten. Vervolgens was er aan de andere kant een soortgelijke kans, ook deze werd overgeschoten. Kuinre schakelde vervolgens over naar een aanvallender systeem, Mark Jonkers werd doorgeschoven naar het middenveld en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. Dit leidde tot veel druk van Kuinre op het doel van DOS’63. En dit resulteerde in een strafschop. Richard “Sjonnie” Greunestege werd vastgehouden in het 16 meter gebied na een corner. Arnold Koole ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. Vervolgens kwam Kuinre met 10 man te staan na een zeer lichte 2e gele kaart voor Arnold Koole. Grote kansen kwamen er aan beide kanten niet meer en zo was er het einde van de wedstrijd.

Een resultaat waar Kuinre gezien de wedstrijd niet ontevreden mee kon zijn. Volgens TrainerT Joop van den Berg mocht Kuinre van geluk spreken dat DOS’63 ze in de eerste helft had laten leven. Kuinre toonde in de tweede helft veel karakter en op basis daarvan wisten ze nog een punt binnen te slepen en dat tot tevredenheid van Pupil van de week Mylan Krist. Richard Versluis wordt van harte bedankt voor het vlaggen en het publiek voor de steun. Volgende week staat er een op papier lastige wedstrijd op het programma: Kuinre reist af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Ulu Spor.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/78032238/joop-van-den-berg-ik-heb-de-indruk-dat-we-nog-steeds-niet-klaar-zijn