Wedstrijdverslag van de reporter: FC Ulu Spor - V.V. Kuinre 09-10-2017

Na het gelijkspel van vorige week stond er vandaag een lastige wedstrijd op het programma. Kuinre nam het op tegen FC Ulu Spor uit Zwolle. Vorig jaar zijn ze gedegradeerd vanuit de 4e klasse en zijn één van de favorieten voor het kampioenschap. Kuinre begon enorm gehavend aan de wedstrijd in Zwolle.

Opstelling: Arjan Vogelaar – Rick Boerstra, Ruud van den Hengel, Evert Meijer, Rick Mulder – Johannes Kroes, Mark Jonkers, Sander Pit, Patrick Versluis – Bonne Sikma en Mart Hendriksen

Wisselspelers: Hans Bouma, Luuk Hendriksen

Afwezig: Richard Groenestege, Jan Bouma, Franck de Vries, Arnold Koole, Jan Mulder, Jan Aris Goed.

Kuinre speelt in een 1-4-4-2 formatie,

Waarin Evert Meijer zijn competitie debuut maakte in het 1e elftal, hij speelde de hele wedstrijd.

Evert had de zware taak hun sterke spits van het scoren af te houden. Duels waren er velen, een mooi leerproces om te zien.

Maar hem van het scoren af houden gaat niemand in onze competitie lukken. OOK Luuk Hendriksen speelde geruime tijd mee zijn werklust is bekend, op het technisch en tactische vlak moet deze fanatieke selectiespeler nog veel  leren.

Luuk en Evert onze dank voor jullie inzet en prima instelling.

Dat het een moeilijke opgave werd, was van tevoren al duidelijk. Zolang je Ulu Spor lang van het scoren kan houden mag je hopen op een stunt. Maar na 2 minuten stond het al 1-0 voor de gastheren. Een vrije trap werd op een geweldige wijze binnen gekruld. Kuinre had vrijwel direct na de goal al bijna een sterk antwoord. Sander Pit zag zijn kopbal op de paal belanden na een vrije trap van Mark Jonkers. Het duurde tot de twintigste minuut voordat de 2-0 op het scorebord stond. Na een halfuur spelen stond de 3-0 al op het scorebord. In het laatste kwartier van de eerste helft was het verzet van Kuinre in de kiem gesmoord. Er werd gerust met een stand van 7-0. Hans Bouma viel de 2e helft in en nam de positie van Patrick Versluis over.

In de tweede helft was het doel om de score beperkt te houden in hoeverre dat nog mogelijk was. Buiten een sporadische uitbraak van Kuinre was het vooral Ulu Spor dat de klok sloeg. De eindstand was uiteindelijk 10-0.

Kuinre ging met de staart tussen de benen naar huis. Een enorme nederlaag waar niet veel op af te dingen is. Complimenten voor Ulu Spor dat werkelijk waar geweldig voetbal liet zien waarbij TrainerT Joop van den Berg naar alle waarschijnlijkheid ook zijn vingers bij stond af te likken.

Ulu Spor is in zijn ogen de uitgesproken favoriet voor het behalen van het kampioenschap. Mede dankzij scheidsrechter Slag bleef het gedurende 90 minuten een sportieve wedstrijd zonder dat er (onnodige) kaarten werden gepakt. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Willemsoord. Een wedstrijd die in tegenstelling tot vandaag wel perspectief bied op een gunstig resultaat. Komt allen kijken en steun Kuinre op weg naar de eerste drie punten van het seizoen.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/79395324/joop-van-den-berg-dit-team-moet-fluitend-kampioen-worden