Wedstrijdverslag van de reporter: Willemsoord - V.V. Kuinre 09-10-2017

Na de afstraffing van vorige week tegen Fc Ulu Spor stond vandaag de wedstrijd tegen Willemsoord op het programma. Een wedstrijd die kansen biedt voor Kuinre gezien de winstpartijen van vorig jaar en gezien de huidige stand. Kuinre heeft de punten hard nodig is aangezien het begin niet daverend is.

Opstelling: Hans Bouma – Rick Boerstra, Ruud van den Hengel, Mark Jonkers, Patrick Versluis – Sander Pit, Jan Mulder, Johannes Kroes – Bonne Sikma, Arnold Koole en Mart Hendriksen

Wisselspelers: Evert Meijer, Rick Mulder, Richard Groenestege en Arjan Vogelaar

Afwezig: Jan Bouma, Franck de Vries, Jan Aris Goed, Jeffrey Uitbeyerse, Luuk Hendriksen

In een lekker “nazomer zonnetje” werd er om 14.00 afgetrapt door Willemsoord. Kuinre had de controle over de wedstrijd zonder dat het in de openingsfase echt gevaarlijk kon worden. Er werd een veel te laag baltempo gehanteerd en er was weinig beweging. Op deze manier speel je Willemsoord in de kaart aangezien zij graag achterover leunen en via een lange bal van achteruit proberen te counteren. Een tactiek waarbij ze voor de rust tot twee keer toe gevaarlijk konden worden, zonder dat er een doelpunt viel. Ook ontstonden er voor Kuinre enkele mogelijkheden, maar zolang het vizier niet op scherp staat wordt er niet gescoord. De eerste helft ging dus ook rusten met een 0-0 stand. Een voor het publiek tegenvallende eerste helft.

Het was duidelijk dat er de tweede helft een schepje bovenop moest. Met het inbrengen van Richard Groenestege hoopte TrainerT Joop van den Berg een vast aanspeelpunt in het veld te brengen. Dit leidde ook tot het betere spel van Kuinre. Er ging een schepje bovenop en er werden meer mogelijkheden gecreëerd. Een uitstekend schot van Patrick Versluis werd door de prima keepende doelman van Willemsoord uit de goal getikt. Willemsoord probeerde steeds te counteren maar dit leidde tot weinig gevaar totdat er plots een voorzet kwam die op het doel af ging. Hans Bouma die voor het eerst sinds 8 maanden weer in het doel stond kon de bal verwerken tot corner. De corner die vervolgens werd genomen leek weinig gevaar te stichten, maar de bal kwam zeer ongelukkig bij Sander Pit die de bal in eigen goal werkte. Dit betekende een voorsprong voor Willemsoord totaal tegen de verhoudingen in. Kuinre schakelde over naar een 3-3-4 systeem met Mark Jonkers op het middenveld en Jan Mulder in de spits erbij. Er ontstonden langzamerhand kansen voor Kuinre. Een schot van Ruud van den Hengel belande op de onderkant van de lat. Helaas stuiterde de bal net verkeerd waardoor de voorhoede van Kuinre niet kon profiteren. Vervolgens kwam een voorzet vanaf de rechterkant, de bal kwam terecht bij Sander Pit die de bal kon inkoppen, dit leidde tot de meer dan terechte gelijkmaker van Kuinre in de 90e minuut. Vervolgens nog een voorzet vanaf de rechterkant die zorgde voor een scrimmage voor het doel, helaas voor Kuinre belandde de bal niet in het doel. Dit betekende een eindstand van 1-1.

Voor Kuinre voelde dit gelijkspel een beetje als een nederlaag. Kuinre had de hele wedstrijd het initiatief en had het betere veldspel. Maar aan de andere kant mogen we onze handen dichtknijpen aangezien we pas in de 90e minuut de gelijkmaker wisten te maken. Theunis Brandsma was er voor het eerst bij als LeiderT van het eerste elftal, wij hopen dat hij deze ongeslagen status kan voortzetten. Volgende week staat er de thuiswedstrijd tegen Uffelte op het programma. Uffelte is goed begonnen aan het seizoen en heeft tot op heden alles nog gewonnen. Aan Kuinre de taak om daar verandering in te brengen.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/80478318/joop-van-den-berg-je-mag-de-handjes-dichtknijpen