Wedstrijdverslag van de reporter: IJhorst - V.V. Kuinre 01-11-2017

Na de teleurstellende nederlaag tegen Uffelte stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen medekoploper IJhorst op het programma. Op voorhand een lastige wedstrijd aangezien ze tot op heden alles hebben gewonnen. De degradant uit de vierde klasse is daarom ook één van de titelkandidaten dit seizoen.

Opstelling: Hans Bouma – Rick Boerstra, Ruud van den Hengel, Jan Bouma, Patrick Versluis – Bonne Sikma, Jan Mulder, Arnold Koole, Mart Hendriksen – Richard Groenestege en Sander Pit

Wisselspelers: Evert Meijer, Johannes Kroes, Jeffrey Uitbeijerse

Afwezig: Franck de Vries, Jan Aris Goed, Rick Mulder en Mark Jonkers

Kuinre speelt in een 1-4-4-2 formatie

Vooraf had TrainerT Joop van den Berg zijn spelers de instructie meegegeven om scherp te beginnen. Dit aangezien IJhorst vaak snel op voorsprong komt. De spelers van de TrainerT hadden dit signaal goed opgevangen en ze begonnen scherp aan de wedstrijd. Het spel ging op en neer waarbij Kuinre voetballend gelijkwaardig was aan de tegenstander. Toch kwam IJhorst in de 20e minuut op een 1-0 voorsprong. De bal werd vanaf ongeveer 20 meter hard binnengeschoten. De reactie van Kuinre was hierop scherp. Na een half uur werd de uitstekend spelende Bonne Sikma diep gestuurd door Arnold Koole en hij schoot de bal in de verre hoek. Eerst krijg hij een soortgelijke mogelijkheid alleen deze werd gepareerd door de doelman. Op slag van rust kreeg Richard Groenestege nog een mogelijkheid, alleen hij kreeg helaas de bal niet goed mee en IJhorst kon onderscheppen. De wedstrijd ging rusten met een terechte 1-1 tussenstand.

Bij aanvang van de 2e helft wist Kuinre dat IJhorst zo snel mogelijk wilde scoren. Dit was te merken aan het spel dat ze speelden. Veel spelers werden naar voren doorgeschoven waardoor er achterin eigenlijk constant 1 op 1 werd gespeeld. Heel gevaarlijk werd IJhorst hier niet mee en Kuinre kon relatief eenvoudig op de been blijven en er kwam er af en toe gevaarlijk uit met een counter mogelijkheid. Tot de 67e minuut, IJhorst had een vrije  trap rond de hoek van de 16 meter. De bal kwam via de muur op de lat en stuiterde voor de voeten van een IJhorst speler. Deze hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om hem binnen te werken. Een zeer ongelukkig moment voor Kuinre dus. Even later ging Arnold Koole de diepte in om de bal voor te zetten op Mart Hendriksen. Mart werkte de bal binnen alleen werd de goal afgekeurd omdat de bal eerder net over de achterlijn was gegaan. Maar dit zegt iets op de manier waarop Kuinre reageerde op de achterstand. In de slotminuten was er weer een vrije trap voor IJhorst die op geweldige wijze werd binnengeschoten in de kruising. Dit betekende dus een eindstand van 3-1.

Wederom een teleurstellende uitslag voor Kuinre wat verder wel goed spel liet zien. Het kwartje valt op het moment de verkeerde kant op. Dit seizoen komen er opvallend veel tegendoelpunten uit vrije trappen, een groot deel hiervan komt voort uit vooral domme en onnodige overtredingen. Daarnaast moeten ook de complimenten worden gegeven aan IJhorst dat tot op heden toch iedere wedstrijd over de streep wist te trekken. Peter Versluis wordt bedankt voor zijn diensten als vlagger. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Scheerwolde dat sterk is gestart en momenteel op de 4e plek staat. Kuinre kan op het moment de steun van het publiek hard gebruiken en daarom hopen wij als team dan jullie massaal komen kijken bij de wedstrijd.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/83453508/joop-van-den-berg-het-is-zo-zuur-dat-je-weer-met-0-punten-staat