Wedstrijdverslag van de reporter: V.V. Kuinre - Scheerwolde 09-11-2017

Na een week rust stond de thuiswedstrijd tegen Scheerwolde op het programma. Twee weken geleden werd er met 1-3 verloren van medekoploper IJhorst. Deze wedstrijd biedt genoeg perspectief voor het vervolg want voetballend was Kuinre in goeden doen. Scheerwolde is tot op heden uitstekend gestart en draait verdienstelijk mee in de (sub)top.

Opstelling: Hans Bouma Ė Evert Meijer, Ruud van den Hengel, Mark Jonkers, Patrick Versluis Ė Bonne Sikma, Jan Bouma, Arnold Koole, Mart Hendriksen Ė Richard Groenestege en Sander Pit

Wisselspelers: Jan Mulder, Johannes Kroes, Rick Boerstra en Arjan Vogelaar

Afwezig: Franck de Vries, Rick Mulder, Jan Aris Goed, Luuk Hendriksen en Jeffrey Uitbeyerse

Kuinre speelt in de 1-4-4-2 systeem

Na de overwinningen van het 2e en 3e elftal moest het eerste elftal de trilogie voltooien. Zoals gezegd draait Scheerwolde goed mee in de (sub)top. Al snel werd duidelijk waarom, Scheerwolde beschikt over een kwalitatief sterke voorhoede die vanuit de counter ieder moment kan toeslaan. De verdediging had de voorhoede onder controle. Maar vanuit het middenveld ontsnapte een speler van Scheerwolde via een slimme loopactie. De linkshalf van Scheerwolde schoof de bal uiteindelijk in de verre hoek en dit betekende wederom een achterstand voor Kuinre. Scheerwolde is een stugge ploeg om tegen te voetballen en dit ging dan ook heel stroef. Toch werd Kuinre gevaarlijk via een kans van Sander Pit, helaas ging de bal net naast. Veel grote mogelijkheden waren er verder niet en zo was het een zeer teleurstellende eerste helft voor het aanwezige publiek.

In de tweede helft kwam Jan Mulder binnen de lijnen in de hoop dat er meer gevoetbald werd. Arnold schoof door richting de spits positie, Sander naar de rechtshalf en Bonne bleef achter in de kleedkamer (wederom door last van zijn hamsting). Ook in de tweede helft was het speelbeeld hetzelfde. Heel stug voetbal van beide kanten. Er waren weinig echte mogelijkheden. De grootste was voor de bezoekers waarbij hun levensgevaarlijke spits de baal naast schoot. Dit betekende dus wederom een nederlaag voor Kuinre.

Kuinre creŽert op het moment erg moeilijk kansen waardoor het lastig wordt om een wedstrijd te winnen. Met name de standaard loopacties moeten er worden ingeslepen als er een voorzet komt vanaf de flanken. Zodra er veel mogelijkheden worden gecreŽerd is er alle vertrouwen in goede resultaten, maar het is dan wel enorm belangrijk dat die mogelijkheden ook worden gecreŽerd. Daarnaast wordt Richard Versluis bedankt voor zijn diensten als vlagger en Jarno Pouwels was het pupil van de week en wist bij de aftrap wel het net te vinden. Volgende week staat de wedstrijd tegen Vilsteren op het programma. Een wedstrijd waarin Kuinre eigenlijk een goed resultaat nodig heeft wil het uit de onderste regionen van de kelderklasse verdwijnen.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/84500949/joop-van-den-berg-ik-zie-het-verschil-in-punten-niet-terug