Wedstrijdverslag Wapserveen - V.V. Kuinre 24-11-2017

Na het gepakte punt van vorige week tegen Vilsteren stond voor Kuinre de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wapserveen op het programma. Tijdens de dienstjaren van TrainerT Joop wist Kuinre maar één keer eerder de drie punten mee terug te nemen. Wapserveen is beter gestart dan Kuinre en Kuinre hoopt vandaag bij Wapserveen in de buurt op de ranglijst te komen.

Opstelling: Hans Bouma - Ruud van den Hengel, Jan Aris Goed, Jan Bouma, Patrick Versluis – Sander Pit, Mark Jonkers, Richard Groenestege, Jan Mulder – Mart Hendriksen en Arnold Koole

Wisselspelers: Rick Boerstra, Johannes Kroes, Evert Meijer en Arjan Vogelaar

Afwezig: Rick Mulder, Franck de Vries, Bonne Sikma, Jeffrey Uitbeyerse

Kuinre speelt in de 1-4-4-2 opstelling

Vanaf het begin was duidelijk dat het een wedstrijd vol met strijd zal gaan worden. Kuinre was in tegenstelling tot de andere weken scherp op de tweede bal. Dit leverde in de 13e minuut een voorsprong op. Nota bene Mark Jonkers maakte zijn eerste doelpunt in het eerste elftal door een 2e bal vanaf een meter of 20 laag binnen te schieten. Kuinre had de overhand in het spel maar moest uitkijken voor de gevaarlijke counters van Kuinre. Na een goede en harde voorzet van Richard Groenestege wist Mart Hendriksen de bal niet in het doel te werken. En als je de goal zelf niet maakt valt die vaak aan de andere kant. En in dit geval was het ook zo. Vanaf een afstand van ruim 20 meter werd de bal uit een vrije trap hard de kruising in getrapt. Kuinre herpakte zich en wist via Mart Hendriksen een doelpunt te maken. Door een discutabele beslissing van de wedstrijdleiding werd deze goal afgekeurd. Vervolgens maakte Wapserveen een doelpunt, dit betekende tegen de verhoudingen in een achterstand voor Kuinre. 2-1

In de tweede helft zette Kuinre weer aan om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Na een duw op Mart Hendriksen werd de bal op de stip gelegd en Arnold Koole schoot deze vervolgens tegen de touwen. Kuinre ging voor de overwinning alleen onderweg hier naartoe kreeg het wederom een tegenslag te verwerken. Het kreeg een penalty tegen doordat een speler van Wapserveen in eigen 16 werd neergehaald. Ook deze penalty werd binnengeschoten en dit betekende dus wederom een achterstand. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok wist Jan Mulder een 2e bal binnen te schieten wat de stand weer op gelijke hoogte bracht. En met nog een aantal minuten op de klok was daar het absolute hoogtepunt van de middag. JOHANNES KROES, het oogappeltje van TrainerT Joop en verlosser van Kuinre, zorgte met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek voor de dik verdiende voorsprong. Dit hoogtepunt betekende de uitslag van de wedstrijd en daar waren dan eindelijk de eerste drie punten van het seizoen.

De eerste overwinning is binnen, hier werd ontzettend lang op gewacht. Kuinre hoopt dat de gifbeker nu eindelijk leeg is en het nu weer kan opklimmen naar de middenmoot van de ranglijst. Een doel dat qua voetbal zeker geen probleem zou moeten zijn maar qua effectiviteit lastig zal zijn. Van zo’n wedstrijd zal het vertrouwen in dit doel in ieder geval groot zijn. Richard Versluis wordt bedankt voor het vlaggen. Volgende week staat voor Kuinre de wedstrijd tegen Giethoorn op het programma. Een team dat momenteel in een uitstekende vorm steekt.

Radioverslag van de TrainerT: http://luister527.nl/mediatheek/audio/23477259/muziek-amp-sport-interviews/86627808/joop-van-de-berg-in-8-jaar-tijd-heb-ik-maar-1-keer-gewonnen-hier